Hoe je door gratis WiFi in drie stappen je omzet verhoogt


Hoor jij ook bij de 75% van de mensen die chagrijniger worden van een week zonder WiFi dan van een week zonder koffie?

WiFi wordt steeds meer als noodzaak gezien. Of je nu in een hotel, pretpark, winkel of stad bent: mensen verwachten gratis WiFi. Het gaat nog verder: ze geven vaak zelfs slechte recensies als de WiFi-kwaliteit niet optimaal is of (nog erger) niet aanwezig is.

Als bedrijf zijnde is dit vaak een vraagstuk. Je wilt je klanten tevreden houden maar een kwalitatief draadloos netwerk is een grote kostenpost. Wat nu als je de investering in goede WiFi terug kan verdienen en er zelfs winst mee kan maken? Hiervoor hebben we Socialspot opgericht. Grote bedrijven zoals Mc Donalds en Walibi maar ook cafés, winkels,... gingen je voor en richten zich al op de marketing van nu: WiFi-marketing.

Leren hoe je het aanbieden van gratis WiFi aan klanten van kostenpost naar inkomstenbron verandert in drie stappen? Lees dan dit artikel.

 

Wij helpen je met je omzet verhogen door gratis WiFi in drie stappen:

 

 • STAP 1: Een professioneel access point

  Een professioneel access point voor een stabiel draadloos netwerk is het belangrijkste: geen chagrijnige klanten meer omdat de WiFi niet werkt. Alleen al door een goed WiFi-netwerk krijg je betere reviews. Kijk maar eens op Tripadvisor naar hoe vaak het WiFi-netwerk wordt genoemd. Wij zorgen voor het beste netwerk door enkel met A-merken uit het professionele segment te werken (denk hierbij aan Aerohive, Aruba, Cisco Meraki, Ruckus etc). Heb je de hardware al? Dit is geen probleem. We ondersteunen de meeste merken. Neem gerust contact met ons op om na te gaan of het draadloos netwerk van jouw bedrijf voldoet.

 • STAP 2: Verzamelen klantendata via ons marketingplatform

  Ons stabiele WiFi-netwerk combineren we met een marketing platform dat klantendata voor je verzamelt. Bezoekers komen bij het aanmelden voor de WiFi op een registratiepagina terecht die volledig in de huisstijl van jouw bedrijf is. Doordat de bezoekers zich aanmelden via hun social media profiel of een registratieformulier, krijg je gemakkelijk relevante gegevens. Vervolgens kan op deze registratiepagina bedrijfsinformatie meegegeven worden en kunnen bezoekers worden gevraagd om eerst de Facebookpagina van het bedrijf te liken voordat ze toegang krijgen tot het internet. U weet nu immers hun geslacht, leeftijd, het weer op dat moment etc. Het gaat echter nog verder. U kunt de data niet alleen real time gebruiken maar ook achteraf. Hoe dit werkt? Dat zie je in stap 3:

 • STAP 3: Gepersonaliseerde marketing

  Met de verkregen data kan je bedrijf na het bezoek gepersonaliseerde marketing toepassen. Denk hierbij aan een mailing voor hun verjaardag of nieuwsbrieven voor specifieke doelgroepen (bijv. mannen tussen 15 en 22 jaar). Op deze manier krijgen je bezoekers achteraf een extra reminder aan het bedrijf en een trigger om het bedrijf opnieuw te bezoeken. Dit levert meer terugkerende bezoekers op.Ook is het mogelijk om een Facebook pixel of Google Display te integreren. Op deze manier kan je de bezoekers achteraf retargeten via Facebook en Google en zo je producten of diensten weer in de kijker zetten. Ook verschijnt het bedrijf hoger in Tripadvisor (waardoor de kans groter wordt dat bezoekers jouw bedrijf bezoeken) omdat er automatisch een mail kan worden gestuurd met de vraag om een review achter te laten en er zo meer reviews over jouw bedrijf worden geschreven. Er is zelfs de mogelijkheid tot integratie met het crm of nieuwsbrief-programma van jouw bedrijf.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om op deze manier je omzet te verhogen met tenminste 10%* door gratis WiFi. We gaan graag in gesprek om de wensen en mogelijkheden voor jouw bedrijf te bespreken.

* = volgens onderzoek onder onze huidige klanten

Interesse in een gratis demo om je zaak te laten groeien?

Tijdens deze demo laat ik je het volgende zien:

 • Hoe je een groter klantenbestand opbouwt met terugkerende klanten

 • Hoe je meer inzicht krijgt in jouw klanten en je meer online visibiliteit creëert

 • Hoe je gerichte marketingacties kan opzetten via Smart WiFi

Demo aanvragen Blog
Bezig met versturen

Laat een reactie achter